Redna stezaljka RNSS 1,5-6 mm2

Redna stezaljka RNSS 1,5-6 mm2

Šifra artikla: 22001

Redne strujne stezaljke za otežane režime rada

1. Povišena temperatura radnog ambijenta
2. Konstantna maksimalna temperatura.

Elektrooprema koju Vam nudi naša firma izrađena je od najkvalitetnijih domaćih i uvoznih materijala, što ove proizvode čini pogodnim za najširu primenu.
Svi proizvodi imaju atest Elektrotehničkog instituta “Nikola Tesla” iz Beograda i zaštićeni su u Saveznom zavodu za patente.

Namena

1. Za distributivne ormane sa mernim uređajima sa sledećom namenom:
a) Kao komandno-signalna stezaljka u ormanima više stambene izgradnje.
b) Kao komandna stezaljka za upravljanje tarifama u ormanima individualne i više stambene izgradnje.
c) Kao “nulta” prolazna stezaljka kod individualnih stambenih izgradnji za  preseke do 6 mm2. U istom slučaju može da se koristi za signalizaciju tarife.
2. Kao strujna i naponska stezaljka za šemiranje velikih razvodnih ormana za  sve vrste industrijskih postrojenja.
3. Za šemiranje komandnih ormana (sa signalnim i selektivnim komandama u  alatnim i drugim mašinama), kao i u komandnim ormanima procesne opreme.
4. Kao stezaljka za izjednačavanje potencijala (uzemljenja) u izradi kućnih instalacija (uzemljenje svih metalnih delova u kupatilu).
5. Zbog svoje funkcionalnosti, malih dimenzija i sigurnog pričvršćivanja na  noseću širinu, ova stezaljka ima mnogo širu primenu nego što je ovde navedeno.

Tehničke karakteristike

1. Kućište strujne stezaljke RNSS 1,5-6 mm2 izrađeno je od vrhunskih uvoznih plastičnih masa, koje imaju izolaciona svojstva kao i otpornost na zagrevanje iznad karakteristika dosad korišćenih materijala (11O.C bez  deformacija).
2. Kontakti su izrađeni od Ms profila dimenzija 5×8 mm i galvanski su zaštićeni.
3. Vijci na kontaktima stezaljke su po JUS-MB-1.111.Zn. M-3, 5×6. Četiri vijka na svakom kontaktu služe za stezanje provodnika. Dva za stezanje provodnika, a dva za stezanje kratkospojnog mosta.
4. Kratkospojni most izrađen je od bakarnog lima (6×1,5 mm) i galvanski je  zaštićen. Kratkospojni most se ugrađuje tako što se plastika na sredini između dve kontaktne kriške iseče, a most se postavlja direktno na kontakte i pričvršćuje zavrtnjima, što obezbeđuje idealan kontakt i bezbednost dodira.
5. Na donjem delu stezaljke ugrađen je mehanizam kojim se stezaljka     pričvršćuje na standardnu šinu DIN 35 mm.
6. Pored navedene mogućnosti ugradnje na širinu 35 mm, ova stezaljka ima prednost što može da se ugradi bez šine, direktno na ravnu površinu pomoćudva zavrtnja dijagonalno na uglovima stezaljke.
7. Redna noseća strujna stezaljka RNSS 1,5-6 mm2 po svojim tehničkim  karakteristikama može da služi kao strujna i naponska stezaljka.

Slični proizvodi:

Flexman Model
Minos Surface
Narrowo 30 Surface
Reflecto Round 90 Trimless
Moduline 10 Recessed
Bonatti Square Single